Het moment

Zoutleeuw - 22 april 2007

Vandaag begon wat aarzelend. Ik had een kater van jewelste omdat mijn petekind gisteren haar tweede verjaardagsfeestje had, en aansluitend mijn eega een reünie op haar (en mijn) middelbare school. Ik had vanmorgen het gevoel dat ik nog wat te veel promille in mijn bloed had om me op de openbare weg te begeven.

Stefan Schumacher heeft de Amstel Gold Race gewonnen. Zowel mijn jongste als mijn schoonvader zeiden “dat is toch een autopiloot?”. En zo komen jeugd en rijpheid kort bij mekaar. Ik had het Michael Boogerd nochtans echt gegund, in zijn laatste Gold Race. Hopelijk wint hij volgende zondag Luik-Bastenaken-Luik. Ze maken tegenwoordig te weinig coureurs met zijn karakter. Altijd mee, nooit lettend op een trap te veel, en daarenboven wars van te veel Hollands poeha. Michael Boogerd is genetisch een Belg, denk ik. Na zijn pensioen blijft enkel Vinokoerov over als renner waar elke oprechte wielerliefhebber altijd voor supportert.

Maar het belangrijkste nieuws van de dag vond ik de outing van mijn zoon van 12. Hij is republikein. Naar aanleiding van de Franse presidentsverkiezingen haalde hij heel sterke argumenten aan tegen de monarchie. En zelfs mijn uitleg dat een Belgische president verkiezen met 60% Nederlandstligen, 39% Franstaligen en 1% Duitssprekenden niet zo makkelijk is kon hem niet overtuigen. Vive la République. Gelukkig leeft hij in 2007 en niet in 1951.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine