Het moment

Zaal Carlo Wommersom - 27 januari 2007

Ik weet niet of het een goed teken is als je vrouw je wilt meenemen naar een optreden van “De Fijne Venten”. “Wat scheelt er dan aan mij?”, denk je. “Ik ben toch ook een fijne vent?”. Ik ben ook een fijne vent, denk ik. Ik heb best enkele fijne talenten. Op lekker koken ben ik misschien nog het meest trots. Maar ook daarbuiten ben ik als ik wil een best wel aangenaam persoon, in wiens gezelschap het fijn toeven kan zijn. Waarom ik dan naar andere fijne venten moest gaan kijken, was mij een raadsel.

Pas op, de heren waren erg beschaafd, en sneden onderwerpen aan als de fruitteelt in Haspengouw, de zuiveringen onder Stalin en het hellend vlak van Roncières. Ze hadden een pak aan (weliswaar zonder das, want dat hoeft sinds Patrick Janssens niet meer), dronken wijn met mate en zongen maar hier en daar een klein beetje vals. Ik had al ergere optredens moeten uitzitten (ja, jij bengelt nog steeds helemaal onderaan, Els De Schepper).

Maar eens halfweg voorbij bewezen De Fijne Venten echt fijne venten te zijn. De ode aan Johan Museeuw (Drie kevers, twee wespen en een gesneden brood), maar vooral “Zij kwam uit Roeselare”, een fijn lied waarin koele vrouwen vergeleken werden met de Muur van Geraardsbergen, de Mont Ventoux en de Poggio. Leer er alles over op http://users.skynet.be/defijneventen/. Misschien vind je ze ook eens bij jou in de buurt.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine