Het moment

Tre Cime di Lavaredo - 27 mei 2007

Ik weet dat ik een week geleden het tegenovergestelde beweerde, maar wat een heerlijke Giro is dit toch. Elke dag gebeurt er wel iets wat doet denken aan een wisseling van de macht. Gisteren die aanval van Mazzoleni en Simoni in de rit naar Bergamo, vandaag Ricco, en opnieuw Mazzoleni die allebei virtueel het roze beroerden. Om het dan uiteindelijk toch weer aan Di Luca te moeten laten, met overschot.

Op die fabuleuze slotklim vandaag, waar Eddy Merckx in 1968 zijn eerste buitenaardse prestatie neerzette, zette Di Luca alles recht. En hij blijft leider, ruim in het roze, en smeerde Simoni, Cunego en Schleck nog wat meer seconden aan hun broek. Als er hem woensdag geen inzinking overkomt wint Di Luca de Giro van 2007. En het zal een verdiende overwinning zijn.

Volgende week zondag rijdt Tom Boonen voor mijn deur, want ik heb vandaag gelezen dat hij hervat in de Ronde van België. Wij zijn er klaar voor hem met het nodige gejuich te ontvangen. Alleen mijn moeder betwijfelt of hij ook zuiver rijdt. Ik hoop het voor hem. Anders schoppen we hem een van de volgende Rondes van België gewoon van zijn fiets. Omdat we gedopeerde vedetten beu zijn. Met of zonder gele Lamborghini. Met of zonder flat in Monaco. Met of zonder Lore.

Reacties

  • vrankerik
    uw ma zo maar beklappen.
    In de buurt, bij de buurvrouwen waren ze zowaar bijna aan het vechten om hem te mogen verzorgen, moest hij daar ergens vallen. Daar was uw vrouw, mijn schoondochter dus, nog bij. Tarara.

    Door Monique op 04 June 2007

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine