Het moment

Saint-Etienne - 23 juli 2005

Gisteren zat Lieven Scheire bij Karl Vannieuwkerke op het terras in Albertville, in Tour 2007. De fysicus annex neveneffect mag dan al graag naar wielrennen kijken, een echte kenner kan je hem moeilijk noemen. Want hij vroeg aan Karl welke zwakke punten Michael Rasmussen heeft. Dat lijkt, sinds de laatste tijdrit van de Tour 2005, op een open deur instampen. Beste Lieven, Michael Rasmussen is een absolute kluns in het tijdrijden.
Als komiek had je dat trouwens ook moeten weten. De bewuste tijdrit van Rasmussen in Saint-Etienne leek net een sketch uit ‘In de gloria’. We zouden trouwens het scenario er over gevonden hebben, al niet meer geloofwaardig. Wat Rasmussen er die tijdrit van bakte leek op pure slapstick. Je verwachtte elk moment Charlie Chaplin te zien opduiken op het parcours. Wielwissel, fietswissel, nog een fietswissel, koprol en nog een valpartij. Voor aanvang van de tijdrit stond Rasmussen nog op het podium, na afloop duikelde hij naar de zevende plaats in het algemeen klassement.
Ik zou met volgende uitspraak dan ook stevig het deksel op de neus kunnen krijgen, maar goed, ik geloof nooit dat Michael Rasmussen de Tour 2007 gaat winnen, met nog meer dan honderd kilometer tegen de klok voor de boeg. Zo rampzalig als in Saint-Etienne zal het wel nooit meer worden, maar Deense Michael lijkt me niet compleet genoeg om de twee lange tijdritten uit deze Ronde van Frankrijk in het geel te overleven. Alejandro Valverde kan dat misschien wel, al blijft die hond bij dokter Fuentes hem natuurlijk achtervolgen.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine