Het moment

Mont Ventoux - 9 juni 2007

Op zaterdag 9 juni heeft op de Mont Ventoux de derde editie van Ventourist Ventousiast plaats. Hoofdorganisator van het geheel is Sporta (www.sporta.be), een intussen 70-jaar oude organisatie die zowel gezonde sportbeoefening wil promoten, als zich heeft uitgebouwd tot een vakbond voor sportbeoefenaars. Uiteraard behoort de beklimming van de Mont Ventoux tot de eerste opdracht. Met 2000 zullen ze zijn, de Ventourist-Vlamingen, minister van sport Anciaux op kop.

Meer dan dertig ACV-collega’s gaan mee naar de Ventoux. Zij doen vanuit de vakbond aan gezonde sportbeoefening. Maar er is meer. Met hun inspanning steunen zij een project van CSC Katanga in Congo. In een fietsenatelier worden jongeren opgevangen, wordt hen een job aangeleerd, kunnen ze een inkomen verwerven. De ACV-collega’s vragen een kleine Ventoux-sponsoring voor het goede doel.

Collega Mario Corneillie was er in 2006 ook al bij. Mediageniek als hij is, fietste hij net achter Marc Herremans over de top van de Ventoux. Je vindt er alles over op http://users.telenet.be/opwegnaardetop/index.htm. En naast de site van deze stoere West-Vlamingen is het ganse ACV-werdervaren terug te vinden op http://acvoverwintdemontventoux.skynetblogs.be/. Hopelijk komen ze allemaal even ventousiast terug als ze vertrokken zijn.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine