Het moment

Hoei - 25 april 2007

John Gadret is achtste geworden in de Waalse Pijl. Geen enkel artikel in de nabeschouwingen gaat hierover. Wel over Axel Merckx (84ste), Paolo Bettini (opgegeven), Jelle Vanendert (knap hoor, die dertiende plaats, daar niet van) of Pieter Mertens (heel even in de aanval, maar 44ste). John Gadret werd achtste, en die mens is een veldrijder. Een van de betere niet-Belgische cyclo-crossers, die meer dan twee maanden na afsluiten van het veldritseizoen achtste wordt in een van de meest geaccidenteerde klassiekers op de weg. Schitterend.

Heb je trouwens ook gezien hoe Franzoi achtste werd in Parijs-Roubaix? Ook al zo’n veldrijder. Ook Nijs heeft trouwens enkele keren lang meegepeddeld naar Roubaix. De meeste veldrijders hebben verdorie wel jus in de benen. Jammer dat er niet meer, zoals good old Roger De Vlaeminck in zijn gouden jaren, op twee fronten meespelen. Het zou nog meer vuurwerk in het voorjaar geven. Of dat niet meer wegrenners zich in het veld wagen. Een iets bredere top zou daar ook geen kwaad kunnen. Eén oproep : komaan Lars Boom!

Reacties

  • Maar die Boom… Die wordt nog veel straffer dan Gadret & Franzoi samen! Die rijdt ooit toptien in de Tour. Wedden…

    Door Paul R. op 28 April 2007

  • Neen, ik wed niet Paul. Ik denk dat je gelijk hebt. Tenzij hij zich ook tot Operacion Puerto laat verleiden, natuurlijk.

    Door Luc op 04 May 2007

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine