Het moment

Hoei - 24 april 2007

Morgen wordt de Waalse Pijl gereden. Ik denk dat de heren die zaterdag de Gold Race domineerden opnieuw van de partij gaan zijn. En met mij elke wielerliefhebber, van Vanderschueren over Vandegoor tot Boonen. Het kopgroepje dat de Cauberg als eerste begon levert waarschijnlijk evengoed de winnaar op de Muur van Hoei. Eventueel was Ivan Basso daar nog bij geweest. Maar na een oproep bij het Italiaanse doping-agentschap wordt Basso preventief geschorst door zijn ploeg.

Heeft Basso voor Discovery Channel al wel een wedstrijd gereden? Hij wordt nu preventief geschorst, en de organisatoren van de drie grote rondes zouden hem liever niet aan de start krijgen voor heel dat Operacion Puerto-gedoe eindelijk eens van de baan raakt. De organisatoren van de Grote Drie zouden best vooral de hand in eigen boezem steken. Heras, Landis, Basso, Simoni, Pantani, Aitor Gonzalez, Garzelli. Twijfels over Armstrong, Ullrich en Riis. En de Tour binnenkort officieel een belachelijke (vergeef me, Spaanse vrienden) winnaar als Pereiro Sio die meer dan een half uur cadeau gekregen heeft. Wie is de laatste dopingvrije winnaar van een van de drie grote rondes? Misschien Sean Kelly in de Vuelta van 1988. Hoewel ik Vinokoerov en Indurain voorlopig het voordeel van de twijfel wil gunnen.

Ook Johan Bruyneel zou beter de hand in eigen boezem steken. Basso even gaan binnenhalen als opvolger van King Lance voor hij vrijgepleit werd van dopinggebruik ruikt sterk naar overdreven opportunisme. Als renner mag je opportunistisch een Tourrit naar Luik winnen vanuit het wiel van Indurain. Als ploegleider lijkt wat meer ethisch denkpatroon aangewezen.

Naast dit allesbehalve opbeurend verhaal, is er nog iets veel ergers aan de hand. Ik vrees dat mijn vrouw een relatie heeft met Hugo Camps. Al weken beweert zij dat Boonen zijn net iets minder in vorm zijn dan de vorige jaren enkel te maken heeft met het feit dat hij Lore mist. Geen eindoverwinning in de Ronde van Qatar, uiteraard. Geen Lore. Geen ritoverwinning in Parijs-Nice? Natuurlijk, geen Lore. Geen Pro Tour koers in 2007? Ah ja, geen Lore. Elke keer lachte ik haar weg. Niemand heb ik voor de rest deze uitspraken horen doen, de laatste maanden. Geen Vanwalleghem of Cornillie heeft er over geschreven. Zelfs Dedecker heeft er geen onzin over verkocht.

Aleen Hugo Camps schreef onlangs in De Morgen helemaal hetzelfde verhaal. Wie zou zijn muze geweest zijn, denkt u?

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine