Het moment

Brussel - 21 mei 2007

Na een lang weekend in Marche-En-Famenne en een dagje vorming geven in Oostende heb ik nogal wat live Giro-berichtgeving gemist. Maar uit wat ik kon opmaken uit La Dernière Heure, De Standaard en Le Dimanche lijkt het mij allemaal niet zo spectaculair tot dusver. Veel massaspurten, de traditionele lange vlucht en een degelijke Di Luca. En misschien niet al te veel doping, gezien de betrekkelijke saaiheid van het geheel?

Dit weekend is me wel wat anders opgevallen. Al die voetbalsupporters die steeds maar kappen op het vervalste en gedopeerde wielrennen moeten mij eens uitleggen hoe Sportkring Lierse, een voetbalploeg die er dit seizoen zelfs niet in slaagde te winnen tegen Club Brugge, er plots de allerlaatste speeldag, met het mes op de keel, wel in lukt om met 1-4 (een-vier) te gaan winnen in Lokeren, en zo voorlopig zijn vel te redden in de Jupiler League. Ik mag dan een katholieke opvoeding gehad hebben, mijn geloof in mirakels is niet zo groot. En ik wil zelfs niet beweren dat er ergens geld over of onder de tafel gegaan is. Maar de kans dat enkele voetballers toch niet echt hun best gedaan hebben, vorige zaterdag, lijkt mij erg groot.

Wat me naadloos brengt bij het nieuws van de dag. Bert Anciaux en de Belgische voetbalbond hebben mekaar gevonden. En neen, Bert vraagt geen kieshokjes aan de voetbalstadions, zoals hij die wel wil aan de Mont Ventoux. Maar hij gaat samen met de bond het Belgisch voetbal dynamiseren. Bert Anciaux en François De Keersmaecker, de echte amateurs smeden samen plannen. U hoort er alles over op RTL-TVI, mediapartner van formaat.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine