Het moment

Zoutleeuw - 1 januari 2008

Nieuwjaar. Het moment van goede voornemens, vrome wensen, optimistische vooruitzichten. Brengt 2008 wereldvrede, welvaart en solidariteit? Wordt de opwarming van de Aarde een halt toegeroepen? Komt er een gedragen staatshervorming waar Walen, Brusselaars en Vlamingen beter van worden? Wint Hugo Claus de nobelprijs? Hoeveel keer treedt Clouseau op in het Sportpaleis? Deemoedig buigen wij het hoofd, en bekennen. Wij weten het niet. 

Er zijn trouwens geen zekerheden meer in het leven. Want we hebben net gemerkt dat geen enkele zender het schansspringen uit Garmisch-Partenkirchen nog uitzendt, op nieuwjaarsdag. Niemand houdt nog rekening met ons jeugdsentiment. Binnenkort laten ze verdorie nog het nieuwjaarsconcert uit Wenen vallen. Maar eigenwijs als we zijn, hebben wij toch onze wensen voor 2008. Onze privé-wensen, voor ons en de onzen, maar ook onze wensen voor de stad en de wereld. Cyclingmoments urbi et orbi.

cyclingmoments urbi et orbi

Wij wensen voor 2008 :

  1. Olympisch goud voor Iljo Keisse
  2. Een klassieker voor Leif Hoste
  3. De Wimbledon-titel voor Justine Henin
  4. Een andere klassieker voor Tom Boonen
  5. Een top vijf in een grote rittenkoers voor Stijn Devolder
  6. Een mausoleum voor Pieter De Crem, jammerlijk gesneuveld toen hij in battle-dress de Belgische troepen aanvoerde in Irak, ondanks zijn wankele gezondheid toch met de vlag te paard gesignaleerd in de voorste linies
  7. De wereldtitel veldrijden, en een knalprestatie in Peking voor Sven Nys, zodat hij eindelijk sportman van het jaar wordt
  8. Gerechtigheid voor Björn Leukemans
  9. Een Oscar voor Nic Balthazar
  10. Een gezamenlijke ereronde onder een Belgische vlag voor Kim en Tia

En voor u en de uwen, liefde, geluk en voorspoed, en het besef dat u op veel slechtere plekken kon wonen dan op dit surrealistisch lapje grond tussen de Noordzee en de Ardennen.

Uw petekind,

Zoutleeuw, 1 januari 2008

(ps. rekeningnummer verkrijgbaar op eenvoudig verzoek)

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine