Het moment

Zottegem - 31 maart 2009

Pozzato is geen tijdrijder, maar hij kan wel 14 kilometer vlammen. Zoiets zei Michel Wuyts tijdens de uitzending van de eerste rit van de Driedaagse van De Panne-Koksijde van 2009. “Pozzato is geen tijdrijder” is een understatement. Pipo won, als 20-jarige snaak, de proloog van de Ronde van Normandië en de Bohemia Tour, en werd in 2002 ook 2de in het Italiaans kampioenschap tijdrijden. Als junior haalde hij medailles op wereldkampioenschappen tijdrijden en achtervolging. Maar inderdaad, intussen heeft Pozzato de edele kunst van het tijdrijden wat links laten liggen.

Misschien omdat hij ontdekte dat zijn andere kwaliteiten nog groter zijn. De erelijst van Pozzato mag er best zijn, en het beste moet waarschijnlijk nog komen. Cyclassics Hamburg, Milaan-San Remo, Trofeo Laigueglia, Het Volk, etappes in de Tour en nu ook de E3-prijs. En de manier waarop hij gisteren met Willems naar de streep in Zottegem vlamde was indrukwekkend. Om Pozzato zondag in de Ronde van Vlaanderen te kloppen, nemen ze hem best niet mee tot de Muur. En de weken daarna begint het feest pas echt voor de Italianen. Cunego, vorig jaar winnaar van de Gold Race en derde in de Waalse Pijl, proefdraaide feilloos in de Settimana Ciclista Internazionale Coppi-Bartali. Davide Rebellin, altijd goed in de Ardennen, won al ritten in de Ronde van Andalucia en reed een uitstekende Tirreno-Adriatico. En dan ligt wereldkampioen Ballan nog in de lappenmand.

Als “onze jongens” het voorjaar van 2009 enige Belgische historische waarde willen geven hebben ze daarvoor van 5 tot 12 april, van Brugge tot Roubaix. Want geeft toe, een wielerlente met enkel Kuurne, Le Samyn en Dwars door Vlaanderen Belgisch gekleurd, dat oogt nogal mager. Boonen etaleerde zijn conditie al in Harelbeke, Van Avermaet lijkt ook wakker te worden en met de vorm van de laatste wedstrijden kunnen Leukemans en Willems stevige outsiders worden. En wat te denken van Nuyens, Hoste en Devolder? Ze kunnen er beter klaar voor zijn. Zo niet dreigt een azuurblauwe lente. En dat hebben we liever alleen in de lucht.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine