Het moment

Zonhoven - 28 oktober 2007

“Vervecken is ook gene vette”, zegt de man naast mij. Ik heb hem net een vuurtje gevraagd. Hij draagt een blauwe sweater met “Supporter Niels Albert” op de rug. Hij moedigt de mannen uit Baal aan, hier in Zonhoven. “Allez Niels, allez Sven”. Niels lijkt ook even op weg om koploper Klaas Vantornout bij te halen, maar als ze wat later de tweede keer aan onze plek voorbijkomen zijn Wellens en Pauwels hem voorbijgereden. Net als Sven ook pech gehad, waarschijnlijk.

Wat verder staat een dame die elke crosser persoonlijk aanmoedigt, los van ploeg, nationaliteit of inwonerschap van Baal. Kom oan Klaas, kom oan Bart, kom oan Mariusz, kom oan Stiby. Haar “kom oan” verraadt Kempische roots, tenzij ze uit West-Ierland zou komen. Maar daarvoor spreekt ze “Klaas” dan weer iets te zuiver uit. Hoe noem je groupies in de cyclo-cross?

Bart Wellens won nog relatief gemakkelijk in Zonhoven, maar Sven Nys was rondenlang de snelste. Nadat hij na ronde één bijna een minuut achterop reed, kwam hij elke ronde weer meer dan tien seconden dichter. Maar het pech-gat uit die eerste ronde was te groot. En Zonhoven is geen wereldbekercross natuurlijk.

De herfst is nu wel definitief in ‘t land. Iljo Keisse won de zesdaagse van Amsterdam, en Vlaamse velden geuren naar hamburgers en modder. De Tour van 2008 is al voorgesteld. De tijd is van zomer-naar winteruur gegaan, en wolken krijgen de kleur van oude dakpannen. In plaats van naar pastis verlangen mijn smaakpapillen naar Rochefort 10 en Guinness. En Vervecken is voorlopig inderdaad gene vette. Kom oan, Erwin.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine