Het moment

Vlaanderen - 6 april 2008

Al eens naar de weerberichten voor zondag gekeken? Regen, en afhankelijk van de bron, tussen 5 en 8 graden op de schaal van Celsius. Een weertype dat normaal ergens te situeren valt in de eerste helft van februari, als Nys en Wellens nog de GVA-trofee bevechten. En soms, veel minder dan we denken, komt het ook voor op de dag van De Ronde van Vlaanderen, en rijden renners zwaar verkleumd de Oude Kwaremont, de Côte de Trieux en de Muur van Geraardsbergen omhoog. Zoals in 1985 bijvoorbeeld, een van de meest heroïsche versies uit de geschiedenis van Vlaanderens mooiste …

Eric Vanderaerden had een superdag, toen. Vanuit een bijna verloren positie peddelde hij God en klein Pierken voorbij, en haalde een van de mooiste overwinningen uit zijn carrière binnen. En de BRT won een internationale prijs voor de rechtstreekse uitzending van die voorhistorische koers.

Om even boude taal te spreken: Fabian Cancellara is op dit moment de beste wielrenner ter wereld. Dat hij al enkele jaren de beste tegen het uurwerk is, wisten we al. Maar hoe hij dit jaar de Tirreno-Adriatico en vooral Milaan-San Remo won was grote klasse. En Fabian heeft wel iets van Eric Vanderaerden in zijn grote jaren. Uitstekend tijdrijder, en behoorlijk compleet coureur. Vanderaerden kon daarenboven ook nog zowat iedereen aan in de sprint.

Ik zet in mijn pronostiek voor zondag dus Cancellara op een. En verder reken ik tijdens ons familiefeestje (zie daarvoor een “moment” vorig jaar rond deze tijd) op Gilbert, Nuyens en Boonen. En ondanks zijn val vandaag in de Driedaagse van De Panne ook nog op Leif Hoste. Al hoop ik voor hem op elke plaats behalve de tweede. En uiteindelijk kan de winnaar natuurlijk ook nog Chavanel heten.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine