Het moment

Valloire - 17 juni 2007

Sinds Sacha Baron Cohen gestalte gaf aan die schitterende journalist Borat Sagdiyev is het geleden dat de kreet “de Kazakken komen” zo van toepassing was. Want de jongens van Astana domineren deze Daupiné Liberé in elke rit. Vinokoerov, Kasheskin, gisteren Iglinskiy. En ze willen pas top zijn in de Tour, dat belooft. Ik supporter graag voor Vino, deze Ronde van Frankrijk. Als hij dit jaar van start geraakt, tenminste . . .

Intussen gaat oude Christophe Moreau de Dauphiné wel winnen. 36 is hij intussen, en hij won de wedstrijd al eens in 2001. Moreau is een laatbloeier. Hij zat in 1998 in de Festina-ploeg, maar wel als helper van Virenque en Dufaux. Pas toen hij naar Crédit Agricole en later AG2R overstapte reed hij zich een mooi palmares bij mekaar, met ook nog enkele top tien plaatsen in de Tour.

Zelf word ik eind deze week 40. Ik voel me ook een laatbloeier, want ik kan me bij dat getal niets voorstellen. Eindelijk volwassen, misschien. In elk geval, een voorlopig anonieme schenker heeft al aan mij gedacht. Vrijdag zat een nummer van “De Muur” in mijn bus, een wielertijdschrift voor Nederland en Vlaanderen. Erik Brouwer, een Nederlandse sportjournalist, volgt er de Giro van 2007. Dat lijkt me ook nog eens een job voor na mijn 40. Maar eerst volgende week die schenker nog ontmaskeren.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine