Het moment

Super-Besse - 10 juli 2008

Zes etappes is de Tour 2008 ver. En ik had me voorgenomen geen stukje te schrijven tot een Belg een etappe won, of in het geel rondreed. Maar omdat ik morgen heel erg vroeg naar Frankrijk vertrek, wijk ik toch maar af van mijn voornemens. Anders zou het nog lijken of de Tour op cyclingmoments.com niet bestaat.

In 2006 won geen enkele landgenoot een etappe, maar reed Tom Boonen wel in geel en groen rond. In 2003 deden we het nog slechter, geen ritten en geen truien. Ik durf niet goed voorspellen wat 2008 brengt. Op truien hoop ik al niet meer, Gilbert heeft even in het groen mogen rondrijden, als tweede in die eerste rit, maar intussen zijn groen en bolletjes al wel lopen. Wie weet geraakt Montfort nog in het wit?

En ritten, tja? Steegmans mag dan bij Tinkoff veel poen gaan scheppen, als er gesprint moet worden in deze ronde komt hij er in de verste verte niet aan te pas. Dus een ritje winnen moet ook al een toevalstreffer worden, de komende weken. Wat echter niet wegneemt dat Stijn Devolder voorlopig perfect op schema zit, ondanks zijn griepje bij de start van deze Ronde van Frankrijk. En de fietswissel in Cholet. En die vallende Schumacher vandaag.

Als alles goed zit, bevind ik me op 17 juli in de buurt van Narbonne, het peloton aanmoedigend, en onze jongens vooruit schreeuwend. Dat wordt een rit voor de spurters, tussen de Pyreneeën en de Alpen. Wie weet zit Steegmans tegen dan wel in vorm. Voorspellen wie deze Tour gaat winnen, daar ga ik me niet aan wagen. Evans liet nog geen steek vallen, maar ze spelen voorlopig nog op een zakdoek. Mooi is dat wel, na die saaie Armstrong-tijden.

Ik wil alvast één prijs uitreiken, die van de mooiste truitjes. En die gaat naar de sobere uitrusting van Team Columbia. Klasse, die truitjes, vooral met de karakterkop van George Hincapie erboven.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine