Het moment

Sporza - 7 december 2008

Wat slijt een geheugen van een mens snel, zeker als de streep van de 40 gepasseerd is. Vandaar dat dingen als wielerjaaroverzichten lijken op nieuwe ontdekkingen. Heerlijk om het terug te zien, allemaal. De absolute doorbraak van Robert Geesink. Die klasse van Fabian Cancellara. De onblusbare aanvalsdrift van Philippe Gilbert, van Gent tot Tours. Die onvergetelijke Ronde van Vlaanderen van Stijn Devolder. “Iedere kassei is nu een El Angliru”, zegt Wuyts op de Muur van Geraardsbergen. Ik kan je verzekeren dat dat niet het geval is, ik ben zelf Angliru-ervaringsdeskundige. En een Boonen waar je in april altijd rekening moet mee houden.Mooie Cunego in voor- en najaar. Contador heerser van alle grote rondes waar hij in mag starten. Nieuwe hoop als we Jurgen Van Den Broeck de cols zien opvliegen. Een Tour voor een bescheiden jongen uit Spanje. Met een Evans die al weer tekort schiet. Met de snelste spurtersbenen ter wereld voor Cavendish. Met weer veel te veel idioten die gedacht hadden met Cera de rest te bedonderen. En met zelfs Patrick Lefevre die daar nog intrapt.

Sanchez heeft voor vier jaar Olympisch goud vast (weer een bescheiden Spanjaard - Viva Asturias). De puntentrui van Van Avermaet in de Vuelta. Een najaar met gouden randje voor Mc Ewen. Een mooie wereldkampioen. Het afscheid van twee van de mooiste coureurs van de laatste jaren, een Duitser en een Italiaan. De aangekondigde terugkeer van oude helden. We waren er veel van vergeten en hebben er opnieuw van genoten. Wie geeft ze ooit op dvd uit, de verzamelde wielerjaaroverzichten? Ik zoek namelijk nog en tip voor een kerstcadeau. Ik kijk nu alvast uit naar het overzicht van 2009.

En, beste jongens van Sporza, weer schitterende muziek bij dat overzicht van jullie. Knock, knock, knocking on heaven’s door.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine