Het moment

San Benedetto del Tronto - 17 maart 2009

St. Patrick’s Day zal in Italië waarschijnlijk niet zo uitbundig gevierd worden, al heb ik ooit een kleine sympathieke Italiaan zich in Limerick te buiten zien gaan aan Guinness. En vandaag hebben ook geen Ierse coureurs op een of andere uitzonderlijke wijze een wedstrijd op hun naam geschreven. Mark Cavendish won gewoon de laatste rit in de Tirreno-Adriatico, zoals we dat van hem gewend zijn. En daarmee zitten de voorbereidingswedstrijden voor La Primavera er helemaal op. En vraag mij na deze edities van Parijs-Nice en de Tirreno niet wie zaterdag op de Via Roma in San Remo zijn armen in de lucht zal steken. Ik heb er geen flauw idee van.

Ik twijfel of Cavendish en Farrar koersen van 300 kilometer aankunnen. Contador, Armstrong, Basso, Scarponi, Garzelli, Klöden, Seeldrayers, Sanchez en Colom zullen de Poggio veel tekort vinden om hun specifieke kwaliteiten te gebruiken. Ballan en Gilbert gaven op, omdat ze te weinig recupereren. Boonen had last van zijn knie. Cancellara betwijfelt of hij in vorm is en Pettacchi wordt stilaan te oud. Van Freire hebben we dit jaar nog niet gehoord en Bettini is met pensioen. Leukemans en Vandenbroucke mogen gewoon niet starten.

Met Haussler en Hushovd heeft Cervélo enkele mooie speerpunten in de koers. Boonen en Gilbert blijven wat mij betreft Belgische kanshebbers. Pozzato kan in een begenadigde dag veel aan. Sylvain Chavanel is een raadsel, voor die vluchtkoers die Milaan-San Remo is. En Eddy Merckx, recordwinnaar, rijdt alleen nog achter de auto van Jean-Pierre Heyndrickx. Dus sta me toe: ik weet het niet. Ik zou verdomd geen pronostiek voor zaterdag kunne plaatsen. Laten we hopen dat dat een spannende wedstrijd voorspelt.

En St. Patrick’s Day bracht alleszins geen geluk aan Kurt Hovelijnck. Op een trainingstocht samen met Wouter Weylandt kwam hij zwaar ten val. Er werd een schedelbreuk vastgesteld, en zijn toestand is nog steeds kritiek. Vecht je erdoor, Kurt. Dat is veel belangrijker dan als eerste over de streep komen op de Via Roma!

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine