Het moment

Saint-Amand-Montrond - 26 juli 2008

Cadel Evans zal opnieuw tweede eindigen in de Ronde van Frankrijk, na een Spanjaard. De geschiedenis herhaalt zich. Vandaag kwam Cadel er niet echt aan te pas in de tijdrit, en je kan moeilijk zeggen dat de Tourzege van Sastre onverdiend is. Sterke ploeg, mooie aanval op l’ Alpe d’Huez, uitstekende tijdrit vandaag. Bravo Carlos.

Toch is mijn sympathie voor Cadel deze week stevig toegenomen. Het interview in de Humo van 22 juli is daar niet vreemd aan. Cadel is een wielrenner met een open blik op de wereld. We hadden het al gezien in de Tour, Cadel reed met een onderlijfje met opschrift “Free Tibet” rond. Hij leest in de Tour boeken over de Dalai Lama. Hij schenkt zijn premie bij de verkiezing van Australisch sportman van het jaar aan een leesprogramma voor aboriginal-kinderen (en 30.000 euro, da’s geen peanuts). Da’s wat anders dan in Monaco gaan wonen, om minder belastingen te betalen, nietwaar Tom Boonen?

De kans is dus groot dat Evans de Tour nooit zal winnen. Volgend jaar is Contador terug daar, en nog wat andere jongeren staan te dringen om de leiding in het wielrennen over te nemen. Maar we lezen het in alle interviews met Herman Vanspringel, 40 jaar na zijn nederlaag tegen Jan Janssen. De Tour verliezen, da’s alleen maar sport. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine