Het moment

Roeselare - 7 november 2009

Wat een droevige sporttijden zijn dit toch. Tijden waarin Vlaamse ambtenaren zonder mededogen de carrières van topsporters kraken, wrekers in naam van de WADA-god. Hoe komt iemand in hemelsnaam terecht in het Vlaams Doping Tribunaal? Waarschijnlijk op dezelfde manier als al die voorzitters van voetbalploegen die zelf niet eens tegen een bal kunnen trappen, die bobo’s in de BWB die geen tandwiel van een shifter kunnen onderscheiden, de delegatieleiders bij Olympische spelen die denken dat een ace een fruitsapje is. Maar al die omhooggevallen stukken onbenul bepalen, samen met een VOKA-boy, het Vlaamse sportbeleid, veel meer dan grand slam-winnaars, regenboogtruiverzamelaars of olympische gouden medailles. Al die onbekende mister nobody’s die, met belastinggeld, acteren alsof ze meer van sport kennen dan de Eddy Merckxen, Frederik Deburghgraeves, Kim Clijstersen en Gella Vandecaveyes van deze wereld. Ze moesten ter plekke neergebliksemd worden.

Terwijl klasbakken als Dimitri De Fauw uit het leven stappen. En daarmee het annus horribilis van de Belgische wielersport kompleet maken. Na het plotse overlijden van Frederiek Nolf. Na het raadselachtige verscheiden van Frank Vandenbroucke. Na het zelfgekozen einde van Vic Van Schil. Het mag wel even stoppen, nu, want het vallen van de blaren komt zo erg hard aan. Veel harder nog dan door het vertrek van Cadel Evans of het cytomegalovirus van Bart Wellens. 2009 is een Père Lachaise voor het wielervolkje aan de Noordzee.

Wat gelukkig werd verzacht door een bezoekje aan het Nationaal Wielermuseum in Roeselare, vandaag. Met een kamer vol Carlos Sastre. En een kamer vol Jempi Monseré. Om de weemoed helemaal historisch te kaderen. Lucien Petit-Breton, Fausto Coppi, Tom Simpson, Jempi Monseré, Luis Ocaña, Fabio Casartelli, Marco Pantani, Isaac Galvez. Ergens rijden ze rondjes in een zesdaagse zonder WADA en TAS, en helemaal zonder Vlaamse ambtenaren op zoek naar whereabouts. Die zijn namelijk unaniem naar de hel verbannen.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine