Het moment

Qatar - 28 januari 2008

Toegegeven, het is een tijdje stil geweest op “het moment”. Was het writer’s block? Had het te maken met de ondraaglijke lichtheid van het koersgebeuren de laatste weken? Werkte de teloorgang van weer een mooi talent als Tom Vannoppen te erg op ons systeem? Konden wij niet verkroppen dat Sven Nys kletsen kreeg in wereldbekercrossen? Werden wij het te erg gewoon dat Iljo Keisse als vanouds schittert op de piste? Wij weten het niet. Wij weten alleen dat de inspiratie ons ontbrak, en dat we er maar niet toe kwamen achter onze PC plaats te nemen voor iets anders dan het openen van onze mailbox en het opslaan van meldingen voor de sociale verkiezingen in mei. Wij worden ook al wat ouder, nietwaar.

Maar die zware nieuwjaarsweken liggen achter de rug. Recepties met te veel alcohol en gefrituurde hapjes zijn voorbij. Dames springen niet meer spontaan kussend achter pilaren vandaan. Bob-controles zijn verleden tijd, eindejaarsvraagjes in de prullenbak beland en die fles Single Malt die we kregen is al half gevorderd. Hoog tijd om het weer over de koers te hebben, zeker nu down under en bij de Arabieren weer op de weg gevlamd wordt.

Maar eerst even naar Treviso. Waar we met Lars Boom misschien de meest complete wereldkampioen veldrijden sinds Roger De Vlaeminck zagen opstaan. We zijn echt wel benieuwd hoe het met de carrière van Lars gaat lopen. Want niemand maakt ons wijs dat Boom de volgende tien jaren alleen in het veld blijft rondrijden. Iemand die zo goed kan tijdrijden, die explosiviteit bergop heeft en op die jonge leeftijd al in de weg van dertigers gaat rijden, heeft ook op de weg heel wat in zijn mars. We zien hem graag eens bezig in het rondewerk. Het wordt ongetwijfeld een genot voor het oog.

En vandaag won Tom Boonen in Qatar zijn eerste koers van het jaar. Tussen het cocaïne dealen (grapje, Tom) en het versieren van jonge grieten door (wederom grapje, Tom), blijft de komeet uit Balen overeind (onze beste veldrijders komen uit Baal, onze beste wegrenner uit Balen). Ongetwijfeld staat op dat machtige lichaam van Tom Boonen een kop vol karakter en doorzettingsvermogen, en dat ondanks alle geruchten die pers, politie en junks verspreiden. Wij beginnen stilaan uit te kijken naar het rijtje dat begint bij Milaan-San Remo en eindigt bij Luik-Bastenaken-Luik. Pro-tourkoersen of niet, het zijn de monumenten van het wielrennen. En we komen er Boonen ongetwijfeld wel weer tegen. Nog minder dan twee maanden …

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine