Het moment

Oviedo - 11 september 2008

Het is nu zowat zeven uur ’s avonds, en ik kan u verzekeren dat onze zoektocht naar de moeilijkste der Europese cols een vermoeiende bezigheid is. Niet in het minst omdat we pas gisterenavond het sympathieke stadje Diest verlieten, en intussen zowat 1560 kilometers afmaalden op Belgische, Franse en Spaanse wegen. Levend op koffie, cola, en van die driehoekige belegde broodjes die mijn kinderen zo lekker vinden.

Het bereiken van de hoofdstad van Asturias, het vlot vinden van ons hotelletje (ja, één van de betere uitvindingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, de GPS) en het laten stromen van het warme douchewater over onze stramme en vermoeide ledematen, het waren momenten van intense doch ingehouden vreugde.

Er waren er ook andere. Zoals onze gezamenlijke vaststelling onderweg dat Lance Armstrong waarschijnlijk niet bij Topsport Vlaanderen zou rijden, volgend jaar. Of dat men ons belazerd heeft, en dat Asturias helemaal niet in Spanje ligt, maar eigenlijk een provincie van Ierland is, met regen en groene velden en kliffen die recht de oceaan induiken. Tot overmaat van ramp hebben ze de Ierse pubs er niet bijgedaan, en werd het toch even zoeken om in de late namiddag ergens een broodje vast te krijgen. De bars in Oviedo doen namelijk niet aan tappa’s voor zes uur ’s avonds.

We zullen dat dadelijk goedmaken, hebben we ons duidelijk voorgenomen. Om dan onze plannen voor morgen te maken. Veel kans dat daar een Soberano bij komt kijken, want daar doen de Spanjaarden wel aan. En dan vroeg bed in en het slaaptekort wat inhalen.

Want morgen, morgen rusten de renners en gaan wij op zoek naar de Alto de El Angliru, als voorbereiding op zaterdag. Naar het schijnt word je daar al moe van bergop te staan.

Reacties

 • dag vrienden wieler fanaten-maniakken,

  ik wens u een zalige nacht toe seffens maar wat is nu eigenlijk die soberano ? blijkbaar zowel een hotelnaam als een spaanse accordeon als een spaanse brandy, maar ik gok wat jullie betreft op het laatste… ik zal het bij een inlands biertje houden ! hou u recht hé !

  Door rvtm op 11 September 2008

 • Hey Erik en groepsgenoten. Eigenlijk wou ik zeggen halve zotten (geef toe dit is toch zottenwerk he zeg). Vindt het knap dat ik jullie kan volgen hier op de website. Ik wil eigenlijk zien hoe jullie dit doorstaan, want dit is niet van het minste. Ik ben nog op zoek naar een goede klimmer voor mijn ploeg, maar ja, er zijn wel wat punten aan verbonden. Rokske aan, het haar wat langer etc. Ik wens jullie langs hier nog veel plezier en vooral een veilige terugkeer naar ons zalige belgenlandje. Want buiten het weer is het hier toch niet zo slecht. Groetjes Christel

  Door christel herremans op 12 September 2008

 • Dag schat,
  Blij te lezen dat iemand anders het ook “zottenwerk” vindt wink
  Maar amuseer je vooral!
  K.

  Door Katty op 12 September 2008

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine