Het moment

Overijse - 16 december 2007

Had Nys geen zin of geen goede benen in Overijse, wie zal het zeggen. De man zat misschien al met het Sportgala van vanavond in zijn hoofd, en de grote kans om eindelijk die verdiende titel van “Sportman van het jaar” binnen te halen. Maar ik, ik onthou van Overijse wel twee zeer interessante namen voor de toekomst.

De eerste is Philipp Walsleben. Het was me ontgaan dat deze jonge Duitser onlangs enkel Niels Albert moest laten voorgaan in het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften. Maar hoe hij glimlachend in het wiel van Boom, Nys en Wellens de hellingen in Overijse verteerde was indrukwekkend. Als de jongen dat nog enkele keren kan herhalen moeten Boom en Albert zich niet de illusie maken dat ze over enkele jaren de overwinningen rustig onder mekaar verdelen. De derde hond rijdt nu al rond.

De tweede is Sean De Bie, jongeling uit het wereldberoemde wielergeslacht dat grossierde in veldritoverwinningen, met als hoogtepunt de wereldtitel bij de profs van nonkel Danny in 1989 in Pontchâteau. Sean De Bie is eerstejaars junior en deed enkele oudere knapen verdomd veel pijn in de juniorenwedstrijd in Overijse. Uiteindelijk kwam hij in deze klassieker als derde over de meet.

En zo werd het een mooie dag vandaag, die begon met een Duvel in De Leeuwenaer (www.deleeuwenaer.be), rond middernacht. Club Brugge won van Anderlecht, de zon scheen en ik heb op Canvas genoten van de uitstekende tweede aflevering van “Tien jaar Sport” (Die eerste Parijs-Roubaix van Boonen! Die wereldgoal van Zidane! Die eerste Grand Slam-finale van Kim Clijsters!). Op mijn vuur pruttelt een winterstoofpotje met kerstbier en spruitjes. Een brabander uit Baal als sportman van het jaar kan de kers op de taart worden. Duimen maar!

Reacties

  • Jammer dat Sven het net niet gehaald heeft van Tom. Hij heeft zeker knappe prestaties geleverd

    Door Alf op 18 December 2007

  • Intussen zitten we onder de kerstboom naar het Sportgala te kijken. De ploeg en de belofte hebben we al gehad, en wie twijfelt er in godsnaam aan dat Tia Hellebaut sportvrouw van het jaar wordt. Voor het tweede jaar op rij duimen wij voor een doorzetter uit Baal, een karakterbeest uit Brabant om de trofee van sportman mee te nemen. Alle Ivan Soncken en Wilfried Meerten ten spijt.

    Door Cyclingmoments - het moment op 14 December 2008

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine