Het moment

Overijse - 14 december 2008

“Alei Speedy”. De man heeft een pet van Sven Nys op zijn hoofd, en begrijpt niet dat de rest van het publiek Zdenek Stybar aanmoedigt met het koosnaampje Styby. Dus moedigt hij de Tsjech maar aan met de naam van een stripfiguur. Stybar werd vijfde in de Druivenveldrit van 2008, een meer dan behoorlijke prestatie. Daarmee was hij de tweede Fidea-renner in deze cross. Want de overwinning ging naar een schitterende Kevin Pauwels, die daarmee zijn eerste grote wedstrijd als eliterenner met contract wint. En als je dat dan doet in een onderonsje met Sven Nys en Lars Boom is dat helemaal een mooie prestatie.

Het doet daarbij niks af dat de wedstrijd er misschien wel helemaal anders had uitgezien als Lars Boom in de eerste ronde geen pech krijgt, en nog meer dan een halve ronde moet afleggen voor hij de materiaalpost tegenkomt. Pech was er trouwens voor velen op het veeleisend parcours in Overijse. Rob Peeters, nochtans uitstekend gestart, ging in de eerste ronde al tegen de vlakte, en ook Stybar en Jan Soetens zagen wij zelf onzacht kennis maken met de modder van Overijse.

Overijse is zowat de moeder aller veldritten. Je loopt er dan ook om de haverklap monumenten tegen het lijf. Vandaag zag ik alles samen meer dan 15 wereldtitels bij de profs rondlopen en - fietsen. In de koers natuurlijk, met Boom, Nys, Wellens, Vervecken en Groenendael. Maar ook aan de rand. Het doet wel wat, een monument als Eric De Vlaeminck in levende lijve aanschouwen. En Danny De Bie, die naast zijn job ook nog neefje Sean kwam aanmoedigen, outstanding bij de juniores.

Intussen zitten we onder de kerstboom naar het Sportgala te kijken. De ploeg en de belofte hebben we al gehad, en wie twijfelt er in godsnaam aan dat Tia Hellebaut sportvrouw van het jaar wordt. Voor het tweede jaar op rij duimen wij voor een doorzetter uit Baal, een karakterbeest uit Brabant om de trofee van sportman mee te nemen. Alle Ivan Soncken en Wilfried Meerten ten spijt.

Druivencross 2008

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine