Het moment

Mont Ventoux - 19 juni 2010

Zijn we er klaar voor? 2800 kilometers maalden we af sinds begin december, verspreid over hometrainer, hybride en racefiets. Regen en wind schrikten ons niet af. Zo waren wij ook op de baan toen Bobbie Traksel Kuurne-Brussel-Kuurne won, werden we kletsnat op het circuit van Zolder en reden we dit voorjaar bij tegenwind hellingen naar beneden waarbij we door tegenwind niet eens de dertig per uur haalden. We reden zo veel we konden bergop. Vier keer na mekaar de Ransberg (we zijn nu lid van de “Cinglés du Ransberg”), de Muizenberg, de Hallembaye, de Richelle. De Berendries, de Leberg en de Tenbossestraat. De Maquisard, de Wanne, de Redoute, de Mont Theux, de Rosier. Die helling over dat versleten beton van Assent naar Loksbergen. De klim naar Borgloon-centrum. De brug over de spoorweg op de ring rond Hasselt.

We gingen met de fiets naar de bakker, de familiefeestjes en het werk. We lieten 12 kilogram achter op glad asfalt, verbrokkeld beton en kasseien. We aten pasta en dronken sportdrank. We smeerden een pot uierzalf op. We overwogen bijna onze benen te scheren. We lieten liters zweet ter plekke. We zaten voor 7 uur ’s morgens op de hometrainer. Of na 10 uur ’s avonds. We verwaarloosden vriendschappen, de tuin en onze bloedjes van kinderen. We leerden stijgingspercentages en hoogtemeters uit het hoofd. We zochten vergeefs naar wespen en gesneden brood. We gooiden sigaretten weg en sloegen soms zelfs een Duvel af.
Op zaterdag 19 juni is het zo ver. Samen met 28 collega’s van ACV en ACW Limburg bestormen we de Kale Berg. Het record van Iban Mayo gaan we niet verbreken (maar die had dan ook doping genomen). Maar we rijden allemaal naar boven. Samen met 2000 anderen op Ventourist/Ventousiast 2010. Ja, we zijn er klaar voor.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine