Het moment

Mirepoix - 14 september 2008

Tussen al het Vuelta-geweld door zouden we het haast vergeten te vermelden, maar afgelopen zondag won Jan Bakelants de Ronde van de Toekomst. Daarmee is hij na Eddy Schepers (1978) en Johan Bruyneel (1990) de derde Belg op de erelijst van deze rittenkoers. En in feite telt Bruyneel niet mee, want tussen 1986 en 1990 heette deze wedstrijd “Ronde van de Europese Gemeenschap”, en stond ze gewoon open voor alle profrenners. Bruyneel was toen hij won trouwens al 26. In het rijtje van beloftevolle jonge winnaars uit het verleden vinden we illustere namen als Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Tista Baronchelli, Greg Lemond en Denis Menchov. Dat belooft dus, voor Bakelants.

Te meer als je enkele van zijn andere uitslagen dit jaar bekijkt. Het rijtje overwinningen is indrukwekkend: Brussel-Opwijk, het Circuit des Ardennes, Luik-Bastenaken-Luik, de Triptyque Ardennais, de Ardense Pijl en de Ronde van Luik. En u leest het goed, als hieruit zou blijken dat Bakelants bergop behoorlijk uit de voeten kan. Eens benieuwd wat hij er van bakt over ruim een week op zijn laatste belofte-WK in Varese.

Volgend jaar rijdt Bakelants bij de grote jongens bij Topsport Vlaanderen, bij Planckaert en Heyndrickx. Een uitstekende keuze, vindt ook Dirk Demol vandaag in De Standaard. Bakelants kan ons, samen met o.a. Jurgen van den Broeck en Dominique Cornu en toch nog Stijn Devolder de volgende jaren misschien eindelijk nog wat klassementshoop in de grote rondes geven. We zullen het u laten weten als we hem tegenkomen in de Vuelta.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine