Het moment

Hofstade - 26 december 2007

Als een sympathieke KBC-kantoorhouder je twee tickets voor een wereldbekercross cadeau doet, sla je die niet af natuurlijk (en hiermee zit ons reclame-moment er op). Aangezien de fotograaf annex webmaster van deze site zijn kerstkalkoen nog in Oostduinkerke zit te verorberen, neem ik zoon 1 mee, om er een semi-gezinsmoment van te maken. De oudste mannen in huis gaan naar de koers.

Hofstade 2007 - Wannes

Mooie koers trouwens. Ook bij de vrouwen, waar we onze koude handen warmklappen voor Sanne Cant. Zeventien amper, die meid, maar tot op het laatste in de running voor de derde plaats in een wereldbekercross. Chapeau (ik heb van mijn dierbare voor mijn kerstmis een echte Stetson gekregen, dus als ik nu chapeau zeg betekent dat echt wel iets). De overwinning gaat uiteindelijk naar de Franse wereldkampioene Maryline Salvetat, in haar vrije tijd als dokter verbonden aan een ziekenhuis. Wie zegt er dat wielrennen een sport voor boerkes is?

En dan warmen we ons op voor het spektakel bij de elite. Bart Wellens vliegt door die eerste ronde, maar wat verder neemt de heerser van Baal het commando in handen, en hij zal het er niet meer uit geven. Sven Nys voelt zich na een stage in Mallorca uitgerust. Uitgerust, na een zomer gas geven in het mountainbiken, en vóór vandaag al 14 overwinningen in het veldrijden op de teller. Wij weten niet van welke planeet Sven Nys komt, en of er daar ook kryptoniet is. Misschien speelt hij in zijn vrije tijd Clark Kent?

Maar toch bleef het een mooie cross in Hofstade, want Lars Boom en Bart Wellens waren nooit echt ver weg, dus Nys kon zich geen follietjes permiteren. Wat na het podium kwam, zat al veel verder. Vanthournout en Vervecken volgend op meer dan twee minuten. Fransen en Tsjechen zagen we enkel in de achtergrond ploeteren. Maar of dat een graadmeter voor de komende nationale en/of wereldkampioenschappen is, durven wij niet beweren. Wij hebben daar in het verleden al veel te vaak ons ongelijk in moeten toegeven.

Wij hebben in het verleden trouwens zelf gewonnen in Hofstade, op datzelfde heilige zand. Neen, niet in het veldrijden, maar wel, tien jaar jonger en minstens tien kilogram lichter, in een KWB-volleybaltornooi. Toen we met Time-Out een subliem recreatieploegje hadden. Tot er enkelen ook dat weer té serieus begonnen te nemen.

En ja, de dagen lengen, en over goed een maand rijden ze al weer op de weg. Sommige periodes in het jaar mogen best wat sneller gaan dan andere …

Reacties

  • Ik heb altijd gezegd dat ik een ferme kleinzoon heb. Maar de cross was inderdaad spannend. Ik heb wel op alle beelden naar familie gezocht maar toen niet gevonden. Ik keek nochtans uit naar een geweldige hoed.
    Mijn dag was echter goed want ik heb wel een “boon” voor onze Sven” en voor mij is hij de sportman van het jaar

    Door Monique op 27 December 2007

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine