Het moment

Hasselt - 29 september 2008

Wielrennen zit overal, zelfs waar je het geen moment verwacht. Zoals gisteren, op de jaarvergadering van VKW Limburg, met 1000 werkgevers in de grote zaal van het Cultureel Centrum van Hasselt. Waar je als vakbondsman een portie ergernis doorslikt om het feestje niet te verknoeien. Of wat te denken van een voorzitter die eerst de overheid feliciteert met het doortastend optreden in de financiële crisis, om nog geen twee minuten later te pleiten voor minder overheid en minder regulering. Niet alleen is dit totaal inconsequent, maar blijkbaar heeft de Limburgse VKW-voorzitter ook geen enkele les getrokken uit de zwarte beursdagen van de afgelopen weken. Werkgevers, en dan vooral in Limburg, zijn de laatste ideologen van Europa.

Al heb ik wel in mijn vuistje gelachen. Toen ik 18 was, en ook nog ideoloog (hé, die mannen met hun lichtblauwe hemdjes en gestreepte dassen houden dat alleen langer vol, bedenk ik nu), vond ik dat banken en verzekeringsmaatschappijen maar best genationaliseerd konden worden. Nu realiseert het kapitalistisch systeem dit gewoon zelf. Prachtig toch?

Maar goed, wielrennen, dus. Halfweg het programma was er een kort intermezzo, opgefleurd door meervoudig bike-trial-wereldkampioen Kenny Belaey (dat wat rare aanhangsel van de Topsport Vlaanderen wielerploeg) en zijn broer Wesley. Het was het programma-gedeelte waarin veruit het meeste applaus te bemerken was (meer dan voor pakweg Jos Vaessen in het hierop volgende panelgesprek). Wat beide heren met een fiets kunnen is indrukwekkend. Mijn ingeslikte ergernis was in een klap doorgespoeld. 1000 werkgevers, en toch nog koers. Bedankt, VKW Limburg.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine