Het moment

Doornik - 6 oktober 2007

Als de Franco-Belge een waardemeter is voor Parijs-Tours, volgende week, moeten we daarin alvast rekening houden met Steegmans, Cavendish en Mc Ewen, zeker nu Daniele Bennati verstek moet geven door een breukje in zijn pols. Maar die laatste rit naar Doornik was ook de laatste koers van Nico Mattan, na Merckx, Baguet en Van Petegem een andere Belgische oudstrijder die dit seizoen de fiets aan de haak hangt.

Dat deed hij zondag ook letterlijk op zijn afscheidsfeestje, hoewel hij bij Sporza zegt dat hij wel gaat blijven trainen, want dat hij anders snel 90 kilogram zou wegen. En ik, ik train net om opnieuw 90 kilogram te wegen. “Wie niet veel wint, moet op een andere manier opvallen”, zie Mattan bij zijn afscheid. Toch blijven er enkele mooie prestaties op zijn erelijst staan. Hoe wij zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 2005 beleefden, vind je al in deze rubriek (http://www.cyclingmoments.com/lp/?p=18), en daarnaast is ook die proloogzege in Parijs-Nice tegen Hamilton en Cancellara niet te versmaden.

Gezondheid, Nico, en het ga ja goed.

Reacties

  • En zo word je steeds meer door de actualiteit ingelopen. Vergeet Cavendish als favoriet voor Parijs-Tours, T-Mobile heeft zichzelf voor de rest van het seizoen geschorst.

    Door Luc op 08 October 2007

  • Bedankt voor een interessante blog

    Door Kate-online op 12 December 2009

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine