Het moment

Cudillero - 15 september 2008

“Jow”. Tom Boonen na het “Komaan Tom” dat we hem toeriepen bij de start van de Vuelta-rit in Cudillero op maandag. Carlo Bomans heeft minstens één kandidaat-wereldkampioen in zijn selectie voor Varese zitten. Boonen is in bloedvorm. Wij zagen hem bijna fluitend de Angliru en de San Isidro oprijden, vlotjes mee vooraan in de bus. En dat onderstreepte hij nog eens door dinsdag zijn tweede ritzege in deze Ronde van Spanje mee te pikken. Wie op 28 september de regenboogtrui mee naar huis wil nemen, zal Boonen ongetwijfeld op zijn weg vinden.

Niet alleen Boonen was verrast enkele prettig gestoorde Belgen aan het startpodium in Cudillero te vinden. Ook Jelle Vanendert en Olivier Kaisen keken maar raar op toen hun naam geroepen werd. Het meest verbaasd was Astana-woordvoerder Philippe Maertens, die in het zog van Alberto Contador naar de start kwam. Maar ook hij groette vriendelijk zijn publiek. Een niet zo massaal opgekomen publiek, trouwens, waarbij de podiumshow een hoog Samson-en-Gert-gehalte had. De presentator: “En wie staat er nu eerste in de Vuelta?”. Het publiek: “Alberto”. De presentator: “Alberto Wie?” …

Na de start in Cudillero en een stop in de Masymas-supermercado (tja, we willen thuis ook Soberano), reden we weg van de Vuelta, weg van Asturias. Tussen Pau en Toulouse keken we nog even raar op, toen de parking waar we stopten een ode bracht aan die andere grote ronde, de Tour De France in de Pyreneeën. Om na tien uur, en over de Côte de Lavercantière Dégagnac te bereiken, pleisterplaats voor één nacht in de Lot.

Vuelta
 
Vuelta

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine