Het moment

Como - 18 okober 2008

Zo, het wegseizoen 2008 zit er nu echt wel op. Met Philippe Gilbert en Damiano Cunego hebben de twee laatste monumenten van dit seizoen een mooie overwinnaar. En we kunnen weer absoluut niet klagen over de spankracht van Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije. Al blijft het natuurlijk verdomd jammer dat enkele germanen absoluut hun hoogste Tourhemel wilden bereiken op cera. Waardoor niet alleen Gilbert en Cunego overschaduwd worden, maar ook de koers in Duitsland helemaal op apegapen ligt. Wielrennen lijkt wel helemaal weg in het land van Altig, Ullrich, Thurau en Zabel. Zonde, toch …

Al net zo veel zonde als dat van bankiers die met het geld van hun kleine beleggers epo-risico’s pakken. Coureurs die dat doen krijgen twee jaar schorsing, en banvloeken over zich uitgekeerd. Bankiers krijgen gouden parachutes en adelijke titels. Coureurs spelen nochtans niet met het geld van de kleine man, maar enkel met hun dromen. Bankiers spelen met de hele economie, en storten met hun domme spelletjes de wereld in een recessie zoals we er al lang geen meer gekend hebben. En de vraag is dan of we, zowel in de koers als in de economie, binnenkort maar gewoon op business as usual overschakelen.

In de koers zien we volgend jaar Basso terug, en Landis, als hij zijn zin krijgt. Armstrong zeker, en Boogerd denkt er over na. Zien we Lippens en Miller ook nog terug? Of nemen die genoegen met hun behoorlijk, zij het wat door de aandelenkoersen aangetast renteniersfortuin? Wij weten het niet. Wij gaan ons de komende maanden amuseren met veld en piste. Wij hopen dat politici wat regeltjes opleggen aan die troep overbetaalde bankiers, zodat de belastingbetaler zijn eigen spaargeld niet meer moet veilig stellen. En we hopen dat het zootje bij de wielrenners intussen stilaan uitgekuist is. Zodat zelfs de Duitsers weer naar wielrennen kijken. Ja, we weten het, de veertig gepasseerd en nog steeds naïef.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine