Het moment

Brussel - Ancienne Belgique - 26 maart 2006

De finale van Humo’s Rock Rally brengt weer een hoop volk op de been, in de AB. Meegenomen door de wereldberoemde Erik Smout, kom ik er onverwacht collega’s tegen. Lode Verschingel (u weet wel, de mannelijke Inge Vervotte), Tim Guilly, … de vakbond is een nest vol Rock’n’Roll. En voor het eerst moet je buiten gaan roken. Een finale zonder tabaksmist. Er zijn geen zekerheden meer in het leven. Veel indruk heeft die finale van 2006 verder niet op mij gemaakt. Ik ben net moeten gaan opzoeken dat “The Hickey Underworld” die dag met de eerste prijs ging lopen. Heeft u nog van dit groepje gehoord?

The Blackbox Revelation was tweede, en die jongens zag ik vorige week aan het werk op Enterrock. Daar horen we ongetwijfeld nog wel van. Maar zullen we het dan toch maar over wielrennen hebben. In de bar van de AB zit Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant. Rond een uur of vijf vraag ik hem wie de Brabantse Pijl gewonnen heeft. Hij weet het niet. Enkele sms’jes later kan ik hem vertellen dat het Oscar Freire was. Het zou Steve Stevaert niet overkomen, niet weten wie de Limburgse Pijl gewonnen heeft.

Freire gaat vandaag voor een unieke stunt. Vier keer op rij de Brabantse Pijl winnen. En mederecordhouder worden, samen met Edwig Van Hooydonck. Zou Lodewijk De Witte in de buurt zijn?

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine