Het moment

Belleville - 11 maart 2008

Hondenweer. Parijs-Nice mag dan ooit, door een of andere romanticus, “de koers naar de zon” genoemd zijn, vandaag reden de renners in een waar hondenweer richting Belleville (what’s in a name?). De Ronde van Vlaanderen van 1985, die legendarische van Vanderaerden, had er niks aan. En voor de tweede dag op rij pakte Gert Steegmans het hele pak in. Haast probleemloos. Met hoeveel kopmannen trekt Quick-Step naar Milaan - San-Remo?

We schreven het al in tempori non suspecto. We gaan helemaal voor de Belgen, dit wielerseizoen. Ze waren in verre buitenlanden al uitstekend aan het seizoen begonnen, maar ook als er grote koersen zijn, zien we ze verschijnen. Philippe Gilbert won op een indrukwekkende wijze de Omloop Het Volk, en breide daar met Le Samyn een mooi vervolg aan. Leif Hoste was de de beste van het Belgische openingsweekend. Nuyens, Devolder en Boonen lieten hun goeie benen zien.

Aan de slag met de Belgische baanploeg in Zuid-Afrika schitterde Dominique Cornu in de Giro del Capo waar hij de koninginnenrit won, en tweede werd in een klimtijdrit. En nu rijdt Steegmans in Parijs-Nice twee keer na mekaar het peloton aan flarden. Het mag dan een Frans regionaal koerske zijn, de prestatie is indrukwekkend. Ik moet toch stilaan een gokkantoor opzoeken en wat geld op de Belgen zetten. Over anderhalve week is het Milaan - San-Remo. Enkele euro’s op, weerom in willekeurige volgorde, Gilbert, Boonen en Steegmans?

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine