Het moment

Beijing - 8 augustus 2008

We gaan het dus missen, de live-verslaggeving van de spelen uit China. Net de periode van deze Olympische Spelen zitten we in Véreilhes, en in La Sieste hebben ze geen TV. Trouwens, wie zou in de Franse zon zijn tijd willen doorbrengen aan een televisiescherm? Tenzij om te zien hoe het er in de ploegkoers aan toegaat, misschien. Als Keisse en De Ketele op 19 augustus geconfronteerd worden met Cavendish en Wiggins, Risi en Marvulli, en nog wat ervaren pistiers.

Of misschien toch ook om onze dames van de 4X100 aan het werk te zien, die, wie weet,  de eerste atletiek-medaille na Montréal 1976 mee naar België kunnen brengen. En Tia kan dat ook, een olympische medaille. Per slot van rekening heeft ze Vlasic al ooit geklopt op een groot tornooi. En dan hebben we nog drie judoka’s met medaillekansen, wat ruiters waar de balk kan blijven liggen, een jonge wielrenster met ambitie in de wegrit, zeilers met pit, de talentrijkste zwemgeneratie sinds de Verbauwens, en het eindeloopbaanfenomeen Kim Gevaert.

Alleen moeten we hopen dat we iets meer geluk hebben dan onze voetballers vanochtend. Erg lang de evenknie, of zelfs de betere van Brazilië, maar uiteindelijk toch genekt, onderandere door enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen. Het zit de Belgen op dat vlak tegen Brazilië trouwens nooit echt mee. Denken we maar aan onze Jamaicaanse vriend Peter Prendergast in 2002. En waarschijnlijk is de internationale ervaring van meneer Al Ghamdi uit Saoudi-Arabië ook niet zo groot. Waardoor je wel meer onder de indruk bent van Ronaldinho dan van Dembele, zeker?

We zullen de rest dus allemaal missen, inclusief openingsshows, rellen over Chinese censuur, het gemeesmuil van graaf Jacques Rogge, een man zonder mening, de gedopeerden die gepakt worden in gewichtheffen en atletiek. Alleen Het Laatste Nieuws zal ons op de hoogte houden, bij gebrek aan beter, en op zondag l’Equipe. En we komen ook niet meer on line tot 25 augustus. Maar dan zijn we terug. Misschien met verhaaltjes over de Spelen, maar zeker met onze ervaringen op de Col de la Pierre Plantée. We hopen van u hetzelfde.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine