Het moment

Alsemberg - 29 maart 2009

Vandaag moet het op Brabantse wegen gebeuren. Mijn sportweekend goedmaken. Want over gisteren, zaterdag, kan weinig positiefs gezegd worden. Eerst verloren de kadetten van WS Wommersom, met 10 op het veld, waaronder twee miniemen, met 0-1 van Everbeur. Al bij al nog niet zo’n slechte prestatie, maar dat was nog maar het begin. ’s Namiddags gingen de miniemen van RD Zoutleeuw roemloos ten onder tegen Rillaar. 0-4, alle doelpunten in het laatste kwartier, en dat nadat ze verzuimden drie open kansen in de eerste helft binnen te trappen.

Tussendoor liet een nochtans beresterke Tom Boonen zich ringeloren in de spurt in de E3-prijs in Harelbeke. Mertens en De Ketele grepen net naast een medaille in de ploegkoers op de Wereldkampioenschappen Baan in Polen. En als apotheose gingen de Rode Duivels in een brandend Genk in een vreselijk slotkwartier de boot in tegen Bosnië, en lijkt het WK in Zuid-Afrika plots weer een heel verre droom. Blijft dus enkel de 49ste Brabantse Pijl om nog iets recht te zetten. En hoe kan dat gebeuren?

Misschien door Philippe Gilbert nog eens zien uit te pakken zoals hij dat vorig jaar in de Omloop Het Volk deed. Of door Jan Bakelants een eerste nummertje bij de grote jongens te zien opvoeren. Misschien door Frank Vandenbroucke nog eens in een live-verslag van een echte wielerwedstrijd te zien. Of door Jan Kuyckx weer een flits van zijn verborgen klasse te zien leveren. Maar liefst van al door Björn Leukemans helemaal terug te laten zijn, en al die ellende weg te vagen met twee armen in de lucht.

Reacties

© 2007 - 2011 Wielerblog 'Het Moment' door Luc Purnelle
© 2013 - Website by Erik Van Breugel
All rights reserved - powered by ExpressionEngine